MBFW : SAINT TOKYO FALL/WINTER 2015/2016

The show of the Russian brand Saint Tokyo that was held during the MBFW Russia in Moscow appeared to be for me the best one. I heard about this brand a few days before the fashion season, explored it’s concept and idea, looked through it’s lookbook and fell in love with it! And when I was invited to come and see the show I was very happy. So what did I found so inspiring and charming in this brand?

First of all, the designer and creator of the brand Yura Pitenin has a modern and subtle view on things and the world. All the garments are simple, but together they create a great and bright picture. There is something attractive in all that he does and I really love it.
Secondly, each new collection has an individual idea, but together they still make a great combination. Clear lines, careful color selection, graphic prints and appliques – all of these things can be found in all collections and that what makes this brand recognizable.
And thirdly, the designer pays great attention not only to the garments, but also to the show. I was very inspired by the hairstyle of the models during the fashion show – clear smooth curls that by the motion moved in time to the music. I like when the appearance of the models doesn’t take all the attention from the garments to itself, but here I couldn’t stop looking on them. I am not saying that it’s bad, no, I really loved it – the make up and hairstyles made the outfit look complete.
The Saint Tokyo fashion show was the great end of the third day of MBFW Russia, and I hope to see this brand in the next season too.
What do you think about this brand? Which looks are your favorite? Share your thoughts in the comments below 🙂
Показ российского бренда Saint Tokyo, который прошел в рамках MBFW Russia в Москве, оказался для меня самым любимым. О бренде я услышала за несколько дней до недели моды, изучила его концепцию и идею, посмотрела на фотографии лукбука и поняла, что это любовь на всю жизнь! И когда я получила приглашение на их показ в субботу, то я была очень рада. Что же меня вдохновило и впечатлило в этом бренде?
 
Во-первых, у дизайнера и создателя бренда Юрия Питенина современный и концептуальный взгляд на мир. Все модели достаточно простые, но в сочетании друг с другом они создают необычайную картину и фурор. Есть какая-то притягательная сила в том, что он создает, и мне это очень нравится.
 
Во-вторых, каждая коллекция хоть и имеет свою собственную идею, но друг с другом они все идеально гармонируют. Четкость линий, осторожность в выборе цветов, графические принты и всевозможные аппликации – все это есть в каждой коллекции, и благодаря этому бренд узнается.
 
И в-третьих, дизайнер с творчеством и умом подходит не только к самим изделиям, но и к самому показу. Я была под впечатлением от причесок, которые были у моделей в день шоу: четкие гладкие локоны, которые при движении двигались в такт музыке. Мне нравится, когда внешний вид модели не привлекает к себе внимание на подиуме, но здесь я не могла оторвать от них взгляд. Я не говорю, что это плохо, как раз наоборот – макияж и прическа отлично дополняли луки, делая каждый образ цельным.
 
Показ бренда Saint Tokyo стал отличным завершением третьего дня MBFW Russia, надеюсь в следующем модном сезоне также посетить их показ.
 
 
А как вам этот бренд? Какие образы вам больше всего приглянулись? Делитесь мнениями в комментариях 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *